Down Sendromu
Eylül 09, 2010, 09:02:36 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kaç yaşında anne oldunuz ?  (Okunma Sayısı 1740 defa)
m.samet sünger
m.samet
Kadrolu Üye

Teşekkür Sayısı 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

H@Y@TIM@ N€Ş€ K@T@N GÜLÜM

umran_ksb_35@hotmail.com ümran+kübra
E-Posta
« Yanıtla #30 : Eylül 22, 2009, 04:27:40 ÖÖ »

İLK 25 YAŞINDA ikinci kızım 30   M . samet 36 yaşında dünyaya geldi.
« Son Düzenleme: Mart 08, 2010, 08:42:05 ÖS Gönderen: m.samet sünger » Kayıtlı

M€L€KL€RİN  €N  GÜZ€Lİ , ߀߀KL€RİN  €N  T@TLISI 

ß€NİM  Y@VRUM
suzan iblisoğlu
Dost Üye
**

Teşekkür Sayısı 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #31 : Ocak 24, 2010, 01:08:57 ÖS »

ben 32 yaşında muratı doğurdum ilk doğumumu 28 yaşında yapmıştım dr um geç doğuran annelerin down bebeği olur demişti ama ben çok yaşlı değildim bence bu bir rastlantı
ünzile
Özel Üye

Teşekkür Sayısı 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : Mart 08, 2010, 05:13:22 ÖS »

25 yasında
ezgili dünyam
ayfer
Uzman Üye

Teşekkür Sayısı 71
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek

Site E-Posta
« Yanıtla #33 : Mart 09, 2010, 02:05:37 ÖS »

Ezgiye hamileliğim 28 yaş. Oğlum Oğuzhan'a hamileliğim 35 yaş. khka Bende yaş konusu tutmadı ama, doğruluk payı olduğuna inanıyorum. Genelde 40 yaşından sonra doğum yapan kadın sayısı az olduğu için sanki erken yaşta daha çok rastlanıyormuş gibi geliyor.  '!' 

[/   [/move]
Julide
julide
Dost Üye
**

Teşekkür Sayısı 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

julide_seker@hotmail.com
« Yanıtla #34 : Mart 09, 2010, 04:25:11 ÖS »

oluşumu 24 prensesimi 26 yaşımda doğurdum ikisini de çooooooook seviyorum onlarda birbirlerine aşıklar resmen aman nazar deymesin.

zeynep cansu 24.04.2008
zehramelek
zehra melek
Özel Üye

Teşekkür Sayısı 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

05/02/2010 cimcimemm,çitlembiğimmm,uğur böceğim

cemileakdogan@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #35 : Mart 09, 2010, 04:31:29 ÖS »

bende 36 yaşındayım.meleğim 1 aylık.oğluşum26 yaşımda dünyaya gelmişti.bu arada üzülen arkadaşlara ewet bende üzüldüm,hatta ölüyorum zannettim.bu günler geçmez,ne yerdeydim ne ggökteyim durumundaydım,o kadar soru vardı ki kafamda gereksiz...oğluşum dsli değildi ama inanın onu büyütürkende türlü zorluklar yaşadım. şu an 10 yaşında şimdide kardeşinin durumunu nasıl anlatacağımızın derdindeyiz.hayat bu herkes herşeyi yaşayabilir,bizde bunu yaşıyoruz.ne güzel işte daha ne olsun.farklılıkların farkına varabilirsek üzülmeyiz:))farkında olmayanlarıda biz farketmeyelim yada onlara da bişeyler öğretelim  

EMANETİMMMMMMMMMSİNNNNNNNNNNNNN
mertahsen
Uzman Üye

Teşekkür Sayısı 37
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #36 : Mart 09, 2010, 05:04:39 ÖS »

oluşumu 24 prensesimi 26 yaşımda doğurdum ikisini de çooooooook seviyorum onlarda birbirlerine aşıklar resmen aman nazar deymesin.
[/quote]
bende 36 yaşındayım.meleğim 1 aylık.oğluşum26 yaşımda dünyaya gelmişti.bu arada üzülen arkadaşlara ewet bende üzüldüm,hatta ölüyorum zannettim.bu günler geçmez,ne yerdeydim ne ggökteyim durumundaydım,o kadar soru vardı ki kafamda gereksiz...oğluşum dsli değildi ama inanın onu büyütürkende türlü zorluklar yaşadım. şu an 10 yaşında şimdide kardeşinin durumunu nasıl anlatacağımızın derdindeyiz.hayat bu herkes herşeyi yaşayabilir,bizde bunu yaşıyoruz.ne güzel işte daha ne olsun.farklılıkların farkına varabilirsek üzülmeyiz:))farkında olmayanlarıda biz farketmeyelim yada onlara da bişeyler öğretelim  

Bence acele etmeyin oğlunuza anlatmakta. Gerçi bu konuda uzman değilim ama ben böyle yaptım. Kızım doğduğunda oğlum 4,5 yaşında idi. zaten o zaman farkedemiyordu. Büyüdükçe yavaş yavaş söyledim. Sordukça. Kardeşimin yaşında bebekken bende okula gidiyormuydum dediğinde hayır oğlum kardeşin bazı şeyleri yavaş öğrendiği için biz okulla destekliyoruz diyordum. Aaaaa anne falancı kardeşimden küçük ne kadar güzel konuşuyor kardeşim neden hala konuşamıyor dediğinde de konuşacağını ama biraz daha zaman alacağını söylüyordum. Böyle zaman zaman sorduğunda cevaplar veriyordum. Birgün bana kardeşini-down sendromunu sordu anlayabileceği dilde anlatmaya çalıştım. O kadar heyecanlandım ki. Üzüldün mü oğlum dedim neden üzüleyim ki dedi. Allah kardeşimi böyle yarattı. O çok tatlı. Şuan 9 yaşında Ama ona senin engelli bir kardeşin var hala diyemedim. Aslında engeli bende kabul etmedim çünkü. Evet down sendromu engelli hemde zihinsel engelli grubunda yer alıyor ama benim engelli bir kızım var diyemiyorum down sendromlu bir kızım var diyorum. (Benim zihnimde engelin, özrün tanımı çok farklı.) Şimdi kardeşini feci şekilde kıskanıyor. Gerçi kızımda abiyi ciddi derecede kıskanıyor. Mecburen kızımızla daha çok ilgileniyoruz. Birde cadımızda çok tatlı. Eskiden abisinin ondan çaldığı ilgiyi şimdi o ondan alıyor.
İlginç bir durum ama ben hep oğlumu ile kardeşinin arasını iyi tutmaya oğlumun kardeşini korumasını, incitmemesi gerektiğini anlatırım fırsat buldukça. Bu konuda onu hazırlamaya çalışırım. Ama Kızım abiyi korur. Birisi az kızsa abiye kıyameti koparır. Kızıma birisi birşey dese abini sesi çıkmaz. Galiba Gül abiyi koruyacak. o kadar çok seviyor abisini ki. Bizden bile koruyor onu.

Size tavsiyem yavaş yavaş yeri geldikçe konu açıldıkça anlatın. (Ben komşumuzun engelli bir kızı vardı biraz onu kullandım anlatırken, birde oğlum 3,5 yaşında balkondan düşmüştü bunu kullanarak hayatta başımıza herşeyin gelebileceğini anlatmıştım.)  byy

Gül'üm 05.09.2005 doğumlu.
prensimiz
SUZAN GÜLEN
Uzman Üye

Teşekkür Sayısı 34
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : Mart 09, 2010, 06:25:52 ÖS »

bende kerem i engelli olarak görmüyorum. tıpkı Gül ün annesi  gibi ,benim oğlum down sendrmlu diyorum.artı ve eksi yönleri var diyorum.

kerem doğduğunda abisi 11 yaşındaydı. ablamız 6 yaşındaydı. kerem in durumunu oğlum farketmiş,yeni bir kardeş var ama anne sürekli ağlıyor.
bize kardeşimin nesi var diye sormuştu. bizde abiye anlayacağı şekilde anlattık.  abla ve abi
aile kaygı duydukça diğer çocuklarda etkileniyor. ben normal hayata döndükçe tüm aile kaygılarını atmış oldu.
şimdi kerem abla ve abisiyle çok eğleniyor. ablasını kıskanıyor.onun elinde ne varsa alıyor,istediğini yapmazsa saçlarını yoluyor khka
abi ile yaş farkından dolayı daha mesafeli.

GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATINDAN LEZZET ALIR

KEREM 09 05 2007
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Şiirler - kraloyun - Gazeteler - Küçük Sırlar
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.06 Saniyede 17 Sorgu ile Oluşturuldu