Nedir mutluluk? güzel olan şeyler mi? İyi olanlar mı? Sadece hediye mi?
Bazen iyi olmak için bazı şeylerden vazgeçmen gerek. Sevginden, eşyandan belki sahip olduğun en değerli varlığın evladından. Yolunda savaş verdiğin süründüğün belki dövüldüğünün karşılığı bir gülümseme olabilir. Onunla ilgili birşey yapmadıkça tadını alamazsınız. Bir çorbayı pişirmeyince ondan tam olarak tat alabilir misiniz? Alırsınız ama bu o çorbanın tadı değildir. Alabilmek için pişirmeniz gerekir belki eliniz kanar veya bir malzemeyi yanlış koyarsınız. Düzeltmek sizin elinizdedir. Çorba pişerken düzelmesini bekleyemezsiniz. Hayat aynısıdır. Mutluluk için beklenmez. Hayatınızın sonunu göremezsiniz. Markete giderken araba çarpabilir kene sokabilir. Hayatınızı dolu dolu yaşayın. Hayat çok kısa. Ve elinizdekilerin kıymetini bilin. Bununla ilgili bir hikaye:
-Adamın biri çok fakirmiş. Halinden sürekli şikayet edermiş. Bir adam gelip ona"hayırlı sabahlar"demiş. Adam sinirlice "Ne hayırlısı be adam. Şu halime bak dilenciye döndüm." Adam gelen kızı göstererek" Şu gelen sakat kız benim kardeşimdir. Yürüyemez koşamaz. Halime şükrediyorum. Onun gibi değilim" Kız gelir ve abisine "Arkadaşınla tanıştırmayacakmısın

" der. Adamla tanışırlar. Kız "Ne kadar güzel bir gün" der. Adam şaşırır kıza sakat olduğunu söyler. Kız "Şu gelen kör varya şu dünyayı hiç görmemiş. Halime bin şükür" demiş. Kör gelmiş ve tanışmış. Kör "Şu çiçekler ne kadar güzel kokuyorlar" Adam köre göremediğini söylemiş. Kör " Olsun ama koku alabiliyorum dokuna biliyorum. Halime şükürler olsun" demiş. Adam çok utanmış.
Mutluluk insanın elindedir. Bir çiçekte bir böcekte. Mutluluk seni bulmaz sen onu bulursun. Mutluluğu bulmak kolaydır yanı başındadır. Ama onun yanı başında olduğunu uzun zaman sonra anlarsın. Ama dikkat edince hemen bulur yakalarsın onu. Karamsarlık siyah bir gözlüktür. Görmeni engeller. Ama bir kere aldığında yapışır zor çıkarırsın. Sevgi mutluluğu besler. Hediyelerle mutluluk olmaz. Gerçek mutluluk şurandadır

. Ve kazanılarak alınır.
Başak,,
Meleklerimizi öpüyorum